راقبت|نگهداری} از ایمپلنتهای دندانینگهداری از ایمپلنتهای دندانیمهمترین نکات مراقبت از ایمپلنتهای دندانی:۱-سه هفته اول با ایمپلنت دندانی نجوید ۲-مراقب عفو نت باشید ۳-ایمپلنت را مسواک بزنید و …
مراکز دندان پزشکی و تفریحی کارت حامی سلامت
حامی سلامت,کارت پزشکی,مراکز دندان پزشکی و تفریحی کارت حامی سلامت, تعرفه دندانپزشکی و زیبایی
شما با رعایت نکات دندانپزشکان میتوانید عمر ایمپلنتهای دندانی را تا ۲۵ سال بیشتر شدن دهید. در این مطلب مهمترین نکات مراقبت از ایمپلنتهای دندانی را جهت شما آوردهایم.
مراقبت از ایمپلنتهای دندانی
۱ سه هفته اول با ایمپلنت دندانی نجوید
امروزه جراحی کارگذاشتن ایمپلنت در فک زیاد سریع آسان انجام میشود. اگر این جراحیها به صورت یک وهله ای انجام شده باشند و برای شما اباتمنت (وسائل شکلدهنده لثه) بستهشده باشد، حداقل در ۳ هفته اول بعد از عمل باید از جویدن غذا روی محل ایمپلنت شده خودداری بکنید .
۲ مراقب عفو نت باشید
بزرگترین علت شکستهای اولیه در وهله یکپارچه شدن ایمپلنت با استخوان به دلیل عفو نت یا عدم ثبات کافی ایمپلنت در اهمیت است. در حالی که مورد دوم به تکنیک عمل و جراح مربوط میشود ولی عفو نی شدن ایمپلنت خیلی به نگهداری های بعد از آن بستگی خواهد داشت. شستشوی مستمر با دهانشویههای دارویی و مصرف از سوابهای پنبهای آغشته به کلرهگزیدین یا مسواکهای بسیار زیاد نرم جهت برداشتن ذرات بقایای غذا از محل جراحی همچنین مصرف از آنتیبیوتیکهای تجویزشده بهوسیله جراح تا آخرین دوز و در فواصل زمانی تعیین شده کارساز است.
۳ ایمپلنت را مسواک بزنید
بعد از برداشتهشدن بخیهها می بایست ناحیه ایمپلنتشده در داخـل دهان کاملا مسواکزده شود. زدن مسواک به صورت ۳ بار در روز و همچنین مصرف از دهانشویهها یا حتی آب معمولی یا سرم فیزیولوژی بعد از هر وعده غذا به حذف ذرات غذایی بافتهای نکروزه که باعث تجمع لانهگزینی میکروبها میشوند بسیار زیاد یاری خواهد کرد.
۴ بهداشت دهان را رعایت بکنید
در پارت هایی از دهان که به دلیل وجود پروتزهای ثابت یا متحرک یا بیرونزدگی پرکردگیهای دندانی، ابه احتمال زیاد ل گیر غذایی یا تحریک لثه ایجاد آماس وجود دارد، ضروری است بعد از هر وعدهغذایی به کمک نخدندان و مسواکهای ویژه سطوح بیندندانی و زیر پونتیکها را تمیـز کرد. در نواحی غیرقابل دسترسی مانند سطوح پشتی دندانهای عقل و آسیاهای بزرگ که امکان مانور از مسواکهای معمولی سلب میشود، میتوان از مسواکهای بچگانه که در اندازههای کوچکتری می باشند ، استفاده کرد.
۵ هر ۶ ماه بار به دندانپزشک مراجعه بکنید
مراجعه همیشگـی ۶ ماهه به دندانپزشک جهت اندازهگیری عمیق شیار لثهای همچنین تحلیل احتمـا ل وجود آماس، گیر غذایی تحلیل استخوان در اطراف ایمپلنت، بسیار زیاد ضروری است. چنانچه جراحی قرار دادن پروتز بهوسیله نفر انجام شده باشد، می بایست به وی مراجعه کرد اما اگر جراح بعد از قرار دادن ایمپلنت در فک جهت انجام وهله بارگذاری شما را به کارشناس پروتز یا دندانپزشک دیگری ارجاع کرده است، مراجعههای سالیانه شما برای چکاپ ایمپلنت باید به دندانپزشکی باشد که وهله پروتز شما را انجام داده است. بالطبع اگر وی در جریان معاینههای سالیانه تشخیص دهد که نیاز است شما بهوسیله جراح نیز مورد معاینه قرار گیرید در آن صورت خود وی شما را نزد جراح اولیه هدایت خواهد کرد.
۶ جهت پاک کردن ایمپلنت از اشیای نوک تیز استفاده نکنید
هرگز جهت پاک کردن غذا از اطراف ایمپلنتهای خود از خلال دندان یا وسایل فلزی نوکتیز مصرف نکنید زیرا این قبیل اشیاء میتوانند به سد شکننده بافت نرم اطراف ایمپلنت آسیب وارد کنند و باعث شروع آماس در محل شوند.
۷ عمر مفید ۲۵ سال را جهت ایمپلنتها انتظار داشته باشید
امروزه با به کارگیری تکنولوژیهای در طراحی کلی تولید و ساخت سطوح خارجی ایمپلنتها، عمر عملکرد آنها در فک بسیار زیاد ارتقا یافته و اکثرا ایمپلنتها برای زمانی بیشتر از ۲۵ سال کارکردن در استخوان فک آماده شدهاند. بهرهوری بهینه از این ایمپلنتها عموما به مراقبت از آنها، حفظ بهداشت دهان، مراجعه سالیانه به دندانپزشک پروتزیست رعایت پیشنهاد های بهداشتی وی بستگی خواهد داشت.